Станахме зонални шампиони по футбол на Бургас

     00На 04.06. се проведе футболният турнир за Купата на Кока Кола 2016 – зона “Бургас”. Срещите от първенството се играха на футболните игрище на спортния комплекс “Изгрев” в областния град. В състезанието взеха участие отбори от 29 училища от Югоизточна България. За трета поредна година в турнира участва и футболният отбор на СОУ “Епископ Константин Преславски” – Бургас, които през 2015 г. беше зонални вицешампиони. Отборите бяха съставени от ученици от 5. до 7. клас. Срещите в първенството се играха на директна елиминация. 

     В своя поток отборът на “Преславски” безапелационно победи тимовете на бургаските ОУ “Св. Климент17 Охридски”, ОУ “Св. Княз Борис I” и СОУ “Св. св. Кирил и Методий”. В драматичен финал срещу отбора ОУ “Христо Ботев” – с. Пирне, изпъстрен с много обрати и след 2-2 в редовното време се стигна до изпълнението на дузпи. При тях нашите момчета показаха по-здрави нерви и печелейки финала триумфираха с купата, като станаха шампион за 2016 г. на зона “Бургас” на турнира “Купата на Coca-Cola“.

     С това си постижение тимът на нашето училище се класира заедно с най-добрите тимове от останалите 7 зони – Благоевград, Велико Търново, Стара Загора, София, Варна, Русе и Пловдив за националните финали в столицата, които ще се състоят от 17 до 19 юни

     ЧЕСТИТО НА НАШИТЕ ФУТБОЛНИ ШАМПИОНИ! НАШЕТО УЧИЛИЩЕ СЕ ГОРДЕЕ С ТЯХ!!!
     ЖЕЛАЕМ ИМ УСПЕХ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФИНАЛ В СОФИЯ!

no images were found