“Изкуството като терапия”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

    На 05.10.2017 г. във Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се проведе изложба „Изкуството като терапия”. Идеята е на Факултета, а изпълнението се осъществява от представители на висшето учебно заведение и средни училища от страната. Експозицията е озаглавена „Изкуството като терапия” и разказва именно за методите, които се полагат при този похват.

    В изложбата участват шестима възпитаници на Университета по магистърската програма по арт терапия, сред които и преподавателя по изобразително изкуство от Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас Елена Тодорова. В събитието взеха участие и преподаватели от ВТУ, които използват арттерапевтичните методи във своята практика.

Елате да споделите емоцията от спорта и танца с нас!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     18/09/2017 – 08,00 ч... Дворът на “Преславски” е пълен със завърналите се след ваканция ученици от начален етап. Но тази учебна година е по-различна. Училището ни, което е издигнало като свой приоритет спорта, подкрепя физическата активност на децата със сутрешна тонизираща тренировка по зумба… И така всеки понеделник през следващите 8 месеца.

Приветствие – откриване на учебната 2017/2018 година

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Скъпи ученици и колеги,

      Уважаеми родители и гости!

      Днес е истински празник, защото отново сме заедно след лятната раздяла и звънкият ви смях оглася до вчера опустелите училищен двор и класни стаи. Отново сме заедно, затаили дъх пред предизвикателствата, които овладяването на знанията ще постави пред нас.

     Ще изживеем заедно още една учебна година, след която вие ще бъдете не само по-пораснали, но и помъдрели, намерили и повече знания, и истини, и повече приятели.

Отново заедно – една година по-късно!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     За втора поредна година, по инициатива на г-жа Недка Градева – старши учител по руски език в СУ “Епископ Константин Преславски” – Бургас, на 20 юни 2017 г. наши гости бяха 37 ученици-лауреати от национални и международни състезания и конкурси от град Глухов, Сумска област (Украйна). Те имаха възможност в нашето училище да се запознаят с българските традиции и културно-историческото наследство на Бургас и региона. Учителите-филолози в училището ни и учениците от IX и Х клас подготвиха за своите връстници множество забавни игри, а техните гости  отправиха музикални поздрави към новите си приятели от “Преславски”.