II място от регионален конкурс по руски език и култура

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        Талантливите деца на СУ “Епископ Константин Преславски” – Бургас се завърнаха с две втори награди от зоналния етап на Шестия национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, който се проведе през уикенда в Стара Загора. Кирило Безсребренников от IX “а” клас, впечатли за пореден път публиката и  завоюва второ място в категорията за поезия при гимназистите, а малките артисти от V клас се включиха с танца “Арлекино” и представиха достойно своя преподавател по руски език Недка Градева, училището си и община Бургас, като спечелиха втората позиция в категория, в която не беше присъдено първо място от журито.

“Малките фотографи” на “Преславски” получиха своите сертификати

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 1 юни – Международния ден на детето, заедно с нашите партньори от “Inner Wheel” в Бургас и в Одрин, връчихме удостоверения за преминало обучение по проекта “Първи стъпки във фотографията” на 18 ученици от IV клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас. В училище беше открита изложба със снимките на нашите деца и на техните връстници от Одрин, илюстриращи градската среда в двете населени места.

4 деца от III клас с медали от състезанието “Език свещен на нашите деди”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 29.05.2019 г.  ученици от III клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски”, участници в провелото се регионално състезание “Език свещен на нашите деди”, бяха наградени на тържество на откритата сцена “Охлюва” в Приморски парк. Децата получиха медали и грамоти от Кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов, Ректора на Бургаския свободен университет – проф. Галя Христозова и Заместник-областния управител на Област Бургас – проф.Севдалина Турманова.

“ФОТОИЗЛОЖБА” НА МЛАДИ ТВОРЦИ ОТ БУРГАС И ОДРИН В “ПРЕСЛАВСКИ”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       По инициатива на „Inner Wheel Club“ в Бургас и Одрин на 17 и 18 ноември 2018 г. се проведе обучение на ученици от IV клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас на тема „Първи стъпки във фотографията“. Децата се запознаха с магията на изкуството, как да уловиш и запечаташ момента, като направиш красив спомен, снимайки емблематични места в града ни. Тези снимки на нашите ученици и на техните връстници от Турция (в чиито снимки разпознаваме интересни места от града, където Тунджа се влива в Марица) ще бъдат представени пред широката общественост на 1 юни 2019 г. – Деня на детето на съвместна изложба в училище. Откриването на проявата от съорганизаторите на проекта от двете страни на границата е насрочено за 16 ч. във фоайето пред стаите на IV клас на втория етаж в сградата на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В ЕКСТРЕМНА СИТУАЦИЯ?

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      В последната учебна седмица учениците от IV клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас участват в обучение по проект “Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи.