Начало на едно професионално сътрудничество

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      По повод Европейската седмица на програмирането (EU Code Week – от 7 до 22 октомври) ученици от XA клас, обучаващи се в профил „Софтуерни и хардуерни науки“, участници в клуб „Програмиране“ с ръководител г-жа Момка Момчева, осъществиха работна среща с техни връстници от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Те се включиха в разработката на проект чрез платформа с отворен код Arduino – интегрирана среда за разработка и програмиране на електронни компоненти, поддържаща програмен език C++, чието изучаване предстои на учениците през текущата учебна година. Представен бе Pepper – хуманоиден робот с програмируема платформата, който се използва в часовете по компютърно програмиране, роботика и изкуствен интелект.

Първи на “Географиада`2019”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     Отбор “Делфините” на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас в състав Димитър от VII а, Росица и Мелих от VII б и Маргарита от VI г клас спечелиха 1. място на регионалното състезание ГЕОГРАФИАДА в рамките на Европейската нощ на учените, проведена в Бургас и още над 300 града в целия свят на 27.09.2019 г. Нашите ученици отговориха правилно на 15 от 16 въпроса по време на интерактивното състезание. Вторият отбор на училището “Гларусите” зае IV място в крайното класиране.

Европейски ден на езиците

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес, с ученици от 5-ти клас в “Преславски”, отбелязахме Европейския ден на езиците. Този специален ден се чества на 26-ти септември всяка година. По този начин, Съветът на Европа се стреми да окуражава многоезичността на континента с убеждението, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство и ключов елемент от богатото културно наследство на Европа.

Второкласниците са запознаха с работата на моряка

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес, 25.09.2019 г., учениците от паралелките в II клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, които се обучават по иновативен учебен план, посетиха Военноморска база – Бургас (Атия) в рамките на часовете за теренна практика по интегрирания учебен предмет “Природата и цветовете”. В базата децата от нашето училище се запознаха с труда и отговорностите на военослужещите в Българския военноморски флот.