“Обреден календар за моми и ергени”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Днес с нашите партньори от Регионален исторически музей – Бургас в зала “Григорий Цамблак” на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас представихме пред началните учители от община Бургас помагала за учителя и ученика, разработени през учебната 2018/2019 година по проекта “Обреден календар за моми и ергени”, финансиран от Министерство на културата по програма “Музеят като образователна среда”. В помагалата са пресъздадени по интересен начин три български обичая – Кукери, Лазаруване и Коледари.

Специална награда за проза

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        В последния учебен ден на 2018/2019-та ученикът в 9.A клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас Кирил Безсребренников получи специалната награда на Деветия международен литературен конкурс “Изкуство против дрогата”, проведен под егидата на областния управител на Област Бургас г-н Вълчо Чолаков.

Поздравления за Кирил и за неговия учител по български език и литература Пролетина Иванова за високото постижение!

Ученици срещу дрогата

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         На 26.06. наши ученици от 10.А клас взеха участие в лекоатлетически крос и тренининг, организирани от Общинския съвет по наркотични вещества, посветени на Световния ден за борба с употребата и злоупотребата с психоактивни вещества. В крайното класиране на училищните тимове нашите ученици, които бяха в един отбор с техни връстници от ППМГ “Акад. Никола Обрешков” заеха ВТОРО МЯСТО.

Здраве и финанси в градска среда

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     На 24.06.2019 г., в София, 57 ученици от 27 училища в 24 града се включиха в решаване на казуса „ЗДРАВЕ И ФИНАНСИ В ГРАДСКА СРЕДА“ в рамките на финансовия иновационен лагер по програмата „Практични финанси“.

      Полина Димитрова от VIIIА клас на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ свери знанията и аналитичните си умения със свои съученици от цялата страна.

Дипломиране на 30-тия випуск на “Преславски”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

    Днес 40 зрелостници от Випуск 2019 на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас получиха дипломите си за средно образование. Първенец на 30-тия випуск на училището е Кенан Хюсеинов, който на матурата по биология получи оценка 5,81!