Изкуството да си бургазлия

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 4.12.2019 година във ІІ б клас се проведе открит урок по иновативния учебен предмет Природата и цветовете, с ръководители Малина Георгиева и Елена Тодорова, посветен на празника на Бургас – Никулден.

“Първокласно начало” в действие

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       На 04.12.2019 г. се проведоха два открити урока по български език и литература в първите класове при учителите в начален етап Христина Баджева и Николина Желева във връзка със стартиралия през учебната 2019/2020 година в училищата на територията на Община Бургас иновативен проект „Първокласно начало“. Чрез различни игри и забавни занимания на интерактивната дъска, екипни задачи и таблети, учениците усвоиха знания за звук и буква „Д“ и демонстрираха наученото досега чрез образователни игри на учебните електронни устройства.

Училищна дискусия за жертвите на ХИВ

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     През изминалата седмица в Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас се проведе Кръгла маса, посветена на борбата срещу СПИН и жертвите на ХИВ по целия свят. Тя бе организирана по повод навършването на 28 години от смъртта на известния музикант и певец Фреди Меркюри и във връзка с предстоящото отбелязване на 1 декември – Световен ден срещу СПИН. В нея взеха участие ученици, представители от IX и Х клас, и студенти от Медицинския колеж към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Най-усмихнат клас на България

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      За шеста поредна година деца от цялата страна се включиха в Национален  конкурс за най-усмихнат клас.

      Инициативата е на бургаското сдружение „Усмивка”, като тази година мотото е “През новата учебна година по-умни, по-сплотени, по-креативни – Усмивката прави силата!” Конкурсът се провежда по повод Световния ден на усмивката, който е в началото на месец октомври.

Промените се правят от общностите

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Това е изводът, който се налага след проведената АнтиСПИН кампания “Животът е безценен” на 29.11.2019 г. в културен център “Морско казино” с участието на ученици от бургаските гимназии.

        В събитието взеха и възпитаници на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, водени от заместник-директор по учебно-производствената дейност г-жа Ивелина Димитрова.

       Младежката среща бе организирана от Община Бургас и открита от председателя на Общинския съвет г-жа Севдалина Турманова.