Добре дошла 2018-2019-та!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

Уважаема госпожо заместник областен управител!
Скъпи ученици!
Уважаеми родители, учители и гости!

Първият учебен ден винаги е бил специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието, духовността и образованието.


И днес училищата отварят врати, за да посрещнат малките и големите ученици и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци.

“Преславски” – иновативно училище

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        С Решение № 472 от 09.07.2018 г. на Министерския съвет Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас е обявено за иновативно училище.
      През следващите 4 години ни предстои да реализираме иновация в областта на интегрираното обучение между няколко учебни предмета под мотото: “Успяваме, защото творим!”
      Честито на екипа, разработил проекта на иновацията и успешно го защитил!

Проект „Знание за здраве – 2018” в “Преславски”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     През учебната 2017/2018 година Средно училище „Епископ Константин Преславски” отново се включи в програмата на община Бургас за насърчаване на малки училищни проекти за промоция на здравословен начин на живот. Нашият проект „Знание за здраве – 2018” имаше за цел повишаване здравната информираност на учениците и изграждане на нагласи за отговорно, здравословно поведение.

Връчихме дипломите на випуск 2018

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес 47 дипломирани зрелостници от випуск 2018 на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас получиха своите дипломи за средно образование в зала “Апостол Карамитев” на учебното заведение. На матурите през месец май нашите възпитаници се справиха повече от отлично – всички явили се на тях се дипломираха успешно.

      С най-висок резултат от матурите е Даниел Илиев от XII А клас – по английски език с Отличен (5,99), а сред завършилите в двете паралелки на тазгодишния випуск с най-висок успех от дипломирането са: в ХII А клас – Айлин Салиева (5,64) и в XII Б клас – Митко Колев (5,55). За успешния завършек на випуска безспорно своето значение имат и техните класни ръководители г-жа Христина Бъчварова и г-жа Тодорка Димова.

В духа на приятелството

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес посрещнахме за трета поредна година нашите украински приятели от образователни институции в Киев, Глухов и Николаев. Съвместно с учениците от “Преславски”, те изнесоха запомнящо се шоу с много танци, песни, спортни и циркови изпълнения.

     Благодарим на всички, които направиха днешния концерт под надслов “Здравей лято!” едно прекрасно изживяване, за изключителния артистизъм и професионализъм!