Архив за март, 2021

GMW2021 „ПОГРИЖИ СЕ ЗА СЕБЕ СИ, ПОГРИЖИ СЕ ЗА ПАРИТЕ СИ“

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

Световната седмица на парите в Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас (23.03. – 26.03.2021 г.):

  • Учениците от IVA с класен ръководител Мая Скочева-Антонова и IVБ клас с класен ръководител Стефанка Богданова взеха участие в конкурса за най-креативен колаж на тема „Моята валута“.
  • Ученици от VIIIA и VIIIБ клас в часовете по предприемачество с преподавател Маргарита Тодорова и бизнес комуникации с преподавател Ивелина Димитрова подготвиха презентации на теми свързани с източници на доходи, емоционална интелигентност, умения за успешно представяне пред публика, промяна на вербалната и невербална комуникация в условията на COVID кризата, които ще представят пред учениците от прогимназиален етап в часовете по технологии и предприемачество.

Виртуална XXV ученическа философска конференция „Човек. Свят“

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       На 19 март 2020 г. Средно училище „Епископ Константин Преславски” – Бургас беше домакин на XXV-та Национална ученическа философска конференция “Човек. Свят”. Организатор на проявата е и Регионално управление на образованието – Бургас, а конференцията е част от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2020/2021 година.

В петък – онлайн 25-та философска конференция

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

            На 19.03.2021 г. Регионално управление на образованието – Бургас и Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас са домакини на XXV-та Национална ученическа философска конференция “Човек. Свят”, част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. За втора поредна година проявата ще се проведе онлайн в MS Teams. През настоящата година конференцията отбелязва рекорд в броя на участниците – 111 ученици, в броя на учебните заведения, включили се в нея – 55 училища и в броя на областите, от които са училищата – 20 административни области. Темите върху които ще работят учениците са: