Архив за април, 2020

Хранителни пакети за учениците от I до IV клас

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

Уважаеми родители на ученици от I до IV клас,
Във връзка с получено писмо от Държавен фонд „Земеделие“, Ви информирам, че ще предприемем действия продуктите за периода на извънредното положение по програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ да се разпределят между учениците в нашето училище.
      За периода от 13 март до 13 май на Вашите деца се полагат 600 гр. кашкавал (в индивидуална опаковка) и 500 гр. краставици по двете схеми. След проведен разговор с нашия доставчик ЕТ “Янко Мермеклиев” сме създали следната организация:

Великденски кулинарен конкурс

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      По време на страстната седмица, преди един „по-различен“ Великден, в Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас проведохме, в групата ни във ФБ, онлайн кулинарен конкурс “Помагам на мама да направи най-вкусния домашен козунак за Великден!“ Пред нас деца от училището и техните родители демонстрираха завидни кулинарни умения и претвориха много апетитни шедьоври в духа на предстоящия християнски празник. През последните два дни във Великденската изложба-конкурс се включиха, чрез снимки на приготвените при домашни условия козунаци, 22 ученици.

БЪДЕЩЕТО Е В РЪЦЕТЕ НИ И НИЕ СМЕ В НЕГО!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       На 13 и 14 април 2020 г., учениците Полина Димитрова от 9 “а” клас, както и Мартин Петров, Яна Иванова и Юлия Тангелова от 11 “б” клас, включени в проекта „Практични финанси с ръководител Ивелина Димитрова, взеха участие в иновационен лагер заедно с ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Карнобат, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии – Ямбол и 108 СУ „Никола Беловеждов“ – София.

1. място от кръг на онлайн олимпиада

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Днес, 14.04.2020 г., се проведе защитата на проектите на учениците в онлайн среда от областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии.
      Проектът „NovaDebt” на ученика Емре Ереджеб от 12 “а” клас в категорията “Приложни програми“ беше оценен с 96 от общо 100 точки, което го нареди на първо място на областния кръг в област Бургас. Проектът на Емре е допуснат до финалния, национален кръг на олимпиадата по информационни технологии.

Училищен онлайн конкурс за разказ

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         Победител в училищния онлайн конкурс “Разказ за сърцето” в Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас е разказът на Иван Калфов от X “а” клас – „Прозрение“. В дистанционната проява, посветена на противодействието на тормоза и агресията в училище се включиха 12 ученици от X и XI клас. Инициативата се проведе по идея на училищния психолог Светозар Янев и бе подкрепена от колегата по български език и литература Пролетина Иванова.
         На II-ро място училищното жури нареди есето на Кирило Бессребреников – „Агресията“, а на III-то – това на Жаклин Челебиева – „Здравей!“