Архив за ноември, 2019

Промените се правят от общностите

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Това е изводът, който се налага след проведената АнтиСПИН кампания “Животът е безценен” на 29.11.2019 г. в културен център “Морско казино” с участието на ученици от бургаските гимназии.

        В събитието взеха и възпитаници на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, водени от заместник-директор по учебно-производствената дейност г-жа Ивелина Димитрова.

       Младежката среща бе организирана от Община Бургас и открита от председателя на Общинския съвет г-жа Севдалина Турманова.

Открит урок по програмиране и география

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     На 28.11.2019 г. ученици от X а клас – профил „Софтуерни и хардуерни науки“, участници в клуб “Програмиране” с ръководител г-жа Момка Момчева, представиха открито занятие по проектобазирано обучение под надслов „Програмирам своето бъдеще в България!“. Те презентираха своите проекти, разработени с език за програмиране Visual Basic, чрез които представиха „География на България – географско положение, релеф, равнинно-хълмист пояс, планини, климат, население, стопанство”. Фасилитатор при подготовка на фактическия научен материал бе колегата по география г-н Светлин Стоянов.

ОТКРИТ УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       „Всичко започна с една мечта и непоколебимото желание да я постигнем

        Така започна разказа си госпожа Марина Бошнакова пред учениците от Средно училище „Епископ Константин Преславски“ и техните учители по професионална подготовка Ивелина Димитрова и Дора Бойчева, които в Световната седмица на предприемачеството посетиха MASTERHAUS, уютния и модерен дом на предприемача с най-голям принос в бургаската икономика „Бошнаков“ ЕООД.

Победа за нашите баскетболисти

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

   В драматичнен мач, игран на 17.11.2019 г., изпъстрен с много грешки, но и със самоотвержена игра, баскетболният отбор на “Преславски” (момчета, V-VII клас), воден от Константин Пеев – учител по физическо възпитание и спорт, спечели заслужена победа срещу тима на Основно училище “Братя Миладинови” с 35-28  в среща от ученическите игри.

Обучение “Климат и пестене на енергия”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      В периода 11 – 14 ноември 2019 г. в град Бургас в Експозиционен център „Флора“ се проведе обучение на учители от 15 училища в Бургас за въвеждане на знания по климатични промени и енергийна ефективност в училище, подкрепено от Федералното министерство на околната среда на ФР Германия в рамките на Европейската инициатива за климата (EUKI) на темата „Климат и пестене на енергия“. Сред участниците в обучението е колегата по география в Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас Светлин Стоянов.