Архив за септември, 2019

Първи на “Географиада`2019”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     Отбор “Делфините” на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас в състав Димитър от VII а, Росица и Мелих от VII б и Маргарита от VI г клас спечелиха 1. място на регионалното състезание ГЕОГРАФИАДА в рамките на Европейската нощ на учените, проведена в Бургас и още над 300 града в целия свят на 27.09.2019 г. Нашите ученици отговориха правилно на 15 от 16 въпроса по време на интерактивното състезание. Вторият отбор на училището “Гларусите” зае IV място в крайното класиране.

Европейски ден на езиците

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес, с ученици от 5-ти клас в “Преславски”, отбелязахме Европейския ден на езиците. Този специален ден се чества на 26-ти септември всяка година. По този начин, Съветът на Европа се стреми да окуражава многоезичността на континента с убеждението, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство и ключов елемент от богатото културно наследство на Европа.

Второкласниците са запознаха с работата на моряка

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес, 25.09.2019 г., учениците от паралелките в II клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, които се обучават по иновативен учебен план, посетиха Военноморска база – Бургас (Атия) в рамките на часовете за теренна практика по интегрирания учебен предмет “Природата и цветовете”. В базата децата от нашето училище се запознаха с труда и отговорностите на военослужещите в Българския военноморски флот.

Обновено футболно игрище в “Преславски”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     Обновяването на вътрешното футболно игрище на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас с изкуствена трева е вече факт, благодарение на общите усилия на Община Бургас, училището, както и спонсорите и приятелите на ДФК “Звездичка”. На 17.09.2019 г. игрището беше открито от г-н Димитър Николов – кмет на Община Бургас.