Архив за юни, 2019

Специална награда за проза

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        В последния учебен ден на 2018/2019-та ученикът в 9.A клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас Кирил Безсребренников получи специалната награда на Деветия международен литературен конкурс “Изкуство против дрогата”, проведен под егидата на областния управител на Област Бургас г-н Вълчо Чолаков.

Поздравления за Кирил и за неговия учител по български език и литература Пролетина Иванова за високото постижение!

Ученици срещу дрогата

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         На 26.06. наши ученици от 10.А клас взеха участие в лекоатлетически крос и тренининг, организирани от Общинския съвет по наркотични вещества, посветени на Световния ден за борба с употребата и злоупотребата с психоактивни вещества. В крайното класиране на училищните тимове нашите ученици, които бяха в един отбор с техни връстници от ППМГ “Акад. Никола Обрешков” заеха ВТОРО МЯСТО.

Здраве и финанси в градска среда

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     На 24.06.2019 г., в София, 57 ученици от 27 училища в 24 града се включиха в решаване на казуса „ЗДРАВЕ И ФИНАНСИ В ГРАДСКА СРЕДА“ в рамките на финансовия иновационен лагер по програмата „Практични финанси“.

      Полина Димитрова от VIIIА клас на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ свери знанията и аналитичните си умения със свои съученици от цялата страна.

Дипломиране на 30-тия випуск на “Преславски”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

    Днес 40 зрелостници от Випуск 2019 на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас получиха дипломите си за средно образование. Първенец на 30-тия випуск на училището е Кенан Хюсеинов, който на матурата по биология получи оценка 5,81!

Съвети за тийнейджъри

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Днес, 20 юни 2019 г.,  наши гости бяха представители на Областна дирекция “Полиция” – Бургас, както и младежи, които са успели да преодолеят проблема със зависимостта от наркотиците. Те се срещнаха с учениците от IX “а” клас, като ги запознаха с опасностите, които носи със себе си употребата на упойващи вещества.

      Проявата беше в съответствие с Националната програма за защита на детето, като е част от инициативи, за които Главна дирекция “Национална полиция” получава подкрепа по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.