Архив за май, 2019

4 деца от III клас с медали от състезанието “Език свещен на нашите деди”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 29.05.2019 г.  ученици от III клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски”, участници в провелото се регионално състезание “Език свещен на нашите деди”, бяха наградени на тържество на откритата сцена “Охлюва” в Приморски парк. Децата получиха медали и грамоти от Кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов, Ректора на Бургаския свободен университет – проф. Галя Христозова и Заместник-областния управител на Област Бургас – проф.Севдалина Турманова.

“ФОТОИЗЛОЖБА” НА МЛАДИ ТВОРЦИ ОТ БУРГАС И ОДРИН В “ПРЕСЛАВСКИ”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       По инициатива на „Inner Wheel Club“ в Бургас и Одрин на 17 и 18 ноември 2018 г. се проведе обучение на ученици от IV клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас на тема „Първи стъпки във фотографията“. Децата се запознаха с магията на изкуството, как да уловиш и запечаташ момента, като направиш красив спомен, снимайки емблематични места в града ни. Тези снимки на нашите ученици и на техните връстници от Турция (в чиито снимки разпознаваме интересни места от града, където Тунджа се влива в Марица) ще бъдат представени пред широката общественост на 1 юни 2019 г. – Деня на детето на съвместна изложба в училище. Откриването на проявата от съорганизаторите на проекта от двете страни на границата е насрочено за 16 ч. във фоайето пред стаите на IV клас на втория етаж в сградата на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В ЕКСТРЕМНА СИТУАЦИЯ?

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      В последната учебна седмица учениците от IV клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас участват в обучение по проект “Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи.

ЗАЕДНО ВСИЧКИ НА СПОРТНИЯ ПРАЗНИК

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Методично обединение “Заедно“ на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас се включи активно в днешния Спортен празник на училището. Учениците от ресурсните групи на г-жа Димитрина Ковачева и г-жа Величка Пеева, както и деца от логопедичните групи на г-жа Константина Колева показаха завидни умения в три последователни щафетни игри и едно забавно съревнование, по време на които хвърляха топка в цел, показаха координационни умения при зиг-заг ходене и спазваха правилата в последователност. В забавната игра с балони упражниха фината си моторика и демонстрираха умения за словообразуване от отделни букви, които бяха скрити в балоните.

Специална награда от посолството на Република Корея

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

  Фестивалът „Дни на Корея” в Бургас, който се проведе на 17 и 18 май на площада пред Пантеона в Морската градина, даде възможност на жители и гости на града да се докоснат до основни културни и кулинарни традиции на азиатската държава. Събитието бе организирано от посолството на Република Корея и Община Бургас с помощта на Корейска фондация.