Архив за април, 2019

ЯКО Е ДА СИ ЕКО!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 30.04.2019 г. в нашето училище се спази традицията от последните години да прави пролетно почистване на сградата и двора на “Преславски”.
Учителите и учениците от СУ “Епископ Константин Преславски” се включиха в инициативата на Община Бургас за почистване на дворните и тревните пространства около обществените сгради. Те събраха насъбралия се боклук в двора, в тревните площи и на спортните площадки, почистиха вратите, прозорците, стените и училищната мебел, прекопаха градинките, боядисаха бордюрите и варосаха дръвчетата.

Забавно и вдъхновяващо!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

          На 24 април на гости в една от иновативните ни паралелки – I Б клас, в час по интегрирания учебен предмет “Природата и цветовете”, бяха бившият заместник-министър на образованието и науката г-н Диян Стаматов и представители на МОН. 60 минути те съпреживяваха, заедно с децата, един вдъхновяващ час по екологично образование. Поздравления за ентусиазма, с който работят колегите Малина Георгиева и Елена Тодорова и за радостта от ученето, която успяват да предадат на своите ученици! 👏

Денят на Земята в нашето училище

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         Учениците от нашето училище традиционно се включиха в честването на Международния ден на Земята – 22 април, с прояви подчинени на каузата за опазване на природата.

      Експонираната изложбата от предмети, изработени с естествени и рециклирани материали, беше истинска наслада за очите и състезание по креативност и масовост между класовете.

На Лазаровден в музея

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Малките лазарки от II А клас на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас, водени от своите учителки Мая Скочева и Божидара Койчева, обиколиха музейните къщи на Регионален исторически музей – Бургас, Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ и магазин „Модерен дом“.

ЗЛАТНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ХРАНЕНЕ И СЕРВИРАНЕ

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       На 16.04.2019 година учениците от ІІ и ІІІ клас участваха в най-интересното демонстративно състезание под мотото „Етикет и естетика на масата – златните правила по време на хранене“. Това предизвикателство се превърна в приключение за малките момичета и момчета, които с много страст, емоции и забавления показаха своите умения.