Архив за март, 2019

ИЗНЕСЕН УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        В Световната седмица на парите за нашите гимназисти отвори врати едно място за здраве и развлечение, направено с мисъл за всеки детайл – FITHOLIC CENTER.
       Ученици от X “Б” клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, които се обучават по програмата “Практични финанси“ на Джуниър Ачийвмънт и техният преподавател по икономика Ивелина Димитрова, имаха възможност да проследят пътя на една успешна бизнес идея.

Михаела от V “Б” клас – на 1-во място по география в областта!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       МИХАЕЛА ДЕЯНОВА КОЛЕВА от V “Б” клас зае 1-во място в област Бургас на Националната олимпиада по ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА в нейната възрастова група с чудесен резултат от 181 от общо 200 т.! 🥇
      На областния кръг взеха участие 40 петокласници, класирани след общинския етап на надпреварата от всички 13 общини на Бургаски регион.
       Пожелавамe на Михаела да покорява нови върхове със знанията си и все така успешно да се справя с предизвикателствата на географското познание! 🏆

Защо да бъдеш екскурзовод?

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         За втора поредна година Културен център “Морско казино” е домакин на образователния форум на тема “Къде да уча?”, организиран от Община Бургас и Центъра за кариерно ориентиране към ЦПЛР.
      Целта на събитието е подпомагане на кандидат-гимназистите и техните родители да направят информиран избор за продължаване на образованието си след VII клас.

НА ПЪРВА ПРОЛЕТ – ПРАЗНИК ЗА МЛАДИТЕ БЪЛГАРСКИ „ФИЛОСОФИ“

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         На 21 и 22 март 2019 г. в Средно училище „Епископ Константин Преславски” – Бургас се проведе XXIII-тата Национална ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”, в която взеха участие 90 ученици  и 45 учители от 30 училища от цялата страна.

            Почти четвърт век СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас е домакин на Националната ученическа философска конференция, която от учебната 2014/2015 година е включена и в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката. Организатори на събитието са Регионалното управление на образованието – Бургас и училището – домакин. 

“LET’S LEARN TOGETHER!”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     Като част от дейностите по e-twinning проекта “LET’S LEARN TOGETHER!” учениците от V “в” клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас и техния учител по английски език Гергана Илиева изпратиха мартеници и картички за българския празник Баба Марта на петокласниците от испанското училище “Салвадор Санрома” в Линарс дел Валес, предградие на каталонската столица Барселона.
       Испанските ученици, от своя страна, поздравиха през миналия месец своите български връстници с картички за католическия празник Свети Валентин.