Архив за февруари, 2019

Математическо състезание “СВЕТА АНАСТАСИЯ” – 2019

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини


Учениците и техните родители могат да се запознаят с писмените работи на 28.02. и 01.03. от 8,00 до 12,00 и от 12,30 до 16,30 ч. в стая № 24. Не се допуска заснемане на писмените работи. Кодовете, съответстващи на писмената работа на всяко едно дете са дадени в деня на състезанието на учениците от квесторите в залите.

Спомен за Апостола на свободата

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        В навечерието на годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, учениците от II “б” клас с учители Стефанка Богданова и Йорданка Ненчева представиха пред родителите си рецитал посветен на Левски. Гости на празника бе и ръководството на училището – г-н Илиев, директор на СУ „Епископ Константин Преславски“ и г-жа Момчева, заместник-директор по учебната дейност.  Малките ученици рецитираха стихове, разказваха за делата на великия българин, редиха пъзели, свързани с делото на Апостола. В края на тържеството получиха книжка, в която бяха включени интересни факти от живота на достойния българин, негови мисли, стихотворения и рисунки, нарисувани от децата.

НАЙ-ЗНАЕЩИТЕ УЧЕНИЦИ ПО РУСКИ ЕЗИК В V КЛАС СА ОТ “ПРЕСЛАВСКИ”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Ученици от Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас спечелиха призовите три места на областния кръг на Националната олимпиада по руски език в първа възрастова група (V клас).
        Първото място с равен брой точки (58 т.) си поделиха Белла Бикбова от V а клас и Маргарита Спиридонова от V б клас. Непосредствено след тях третото място зае Десислава Йорданова от V а клас.

Петокласничка – първа по математика в Бургас

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Михаела Колева – ученичка от V Б клас на “Преславски” зае ПЪРВО място в своята възрастова група в Област Бургас на националната олимпиада по МАТЕМАТИКА за учебната 2018/2019 г. с максимален резултат от 21 т. (100%).

С поглед към небето

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Неусетно и изпълнени с много емоции преминаха двата часа от първото занятие на новосформирания Авиоклуб към Авиомузей Бургас. Членове на Авиоклуба са ученици от V до IX клас на част от бургаските училища – Средно училище “Епископ Константин Преславски”, ПГКПИ, ПГМЕЕ, ПГЕЕ “Константин Фотинов”. На територията на летище Бургас нашите бъдещи пилоти Калоян Петров, Велик Янчев и Александър Николов от петите класове се запознаха със самолетите от серията Туполев: Ту-154, летял по цялото земно кълбо и носил в небето славата на БГА “Балкан” и единствения запазен в нашата страна транспортен самолет Антонов: Ан-12.