Архив за ноември, 2018

КОЛЕДА В “ПРЕСЛАВСКИ’

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

Програма за коледните инициативи в нашето училище:
17.12.Конкурс за най-красива коледна украса на класна стая – отг. Емилия Ефтимова и ученическия парламент.
***
18.12.Обявяване на резултатите от литературния коледен конкурс в “Преславски”. Теми:
– За учениците в начален и прогимназиален етап (до 7. клас): “Подаръкът, който искам да получа”;
– За гимназистите (8. – 12. клас): “Опити за любов и щастие”.
Срокът за подаване на създадените текстове е 12.12.2018 г.

46 призови отличия от “Математика без граници”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

    Общо 46 медала, от които 22 златни, 12 сребърни и 12 бронзови, завоюваха със своите знания учениците от I до IV клас в Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас на есенния кръг от международното състезание “Математика без граници” за учебната 2018/2019 година.

Първи стъпки във фотографията

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        През последния уикенд по проект на Inner Wheel Club, реализиран в градовете Бургас и Одрин /Турция/, в експозиционен център “Флора” в морската градина се проведе обучение на четвъртокласници от Средно училище “Епископ Константин Преславски” на тема “Първи стъпки във фотографията” от български и турски професионални фотографи. По време на обучението учениците фотографираха емблематични места в морския град, като най-добрите им снимки ще представят Бургас във фотографска изложба на деца от двете страни на границата.

“Капачки за бъдеще”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас се включи активно в кампанията “Капачки за бъдеще”, която се проведе за трети път в цялата страна и има за цел чрез масово събиране на пластмасови капачки да се закупят кувьози за недоносени бебета.
       Старши учителят по биология Димитринка Желязкова и ученици от XII “Б” клас предадоха събраните в училището капачки през 2018 г. в приемателния пункт на УМБАЛ – Бургас (бивша Окръжна болница – Бургас).

Празник на вкусното и полезното в Бургас

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Повече от 300 деца от 23 бургаски детски градини и 7 училища заедно със своите родители превърнаха съботния ден в истински празник на здравословното хранене. Спортна зала “Младост” се изпълни с много детски усмивки, песни, танци и аромат на сезонни плодове и зеленчуци. Сред участниците бяха и ученици в III клас на СУ “Епископ Константин Преславски” с класни ръководители г-жа Росица Казанджиева и г-жа Снажана Хаджиева.