Архив за март, 2018

Добри решения за бъдещето!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

          На 23 март 2018 г. учениците от  ХА клас на „Преславски“ Бийнур Кадир, Рени Василева и Николай Григоров, водени от г-жа Ивелина Димитрова – учител по икономика и заместник-директор по администартивно-стопанската дейност, взеха участие в иновационен лагер за младежи на тема: „Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси“ организиран от Джуниър Ачийвмънт – България, с подкрепата на Община Средец. В двата лагерни дни участниците, ученици от Бургас, Средец, Сливен, Ямбол, Карнобат и Провадия, бяха разделени на екипи и работиха по зададен казус с помощта на ментори, след което презентираха своите идеи  пред  жури. Отборите, в които участваха учениците от нашето училище, представиха идеи за създаване на водоустойчив смарт-часовник, изработен изцяло от суровини, намиращи се в районите на градовете Бургас, Сливен и Карнобат, от където бяха и участниците в отбор „Se’a“.  Отбор „Посейдон“, представиха мащабен проект за създаването на завод за преработка на морска вода и превръщането ѝ в чиста и годна за пиене, и напояване. Включиха производство на бутилирана, богата на минерали вода, и пакетиране на отложената сол за задоволяване на нуждите на пазара.

БУРГАС – ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ-ФИЛОСОФИ

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        

        На 16 и 17 март 2018 г. в Средно училище „Епископ Константин Преславски” – Бургас се проведе XXII-рата Национална ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”, в която взеха участие 70 ученици  и 36 учители от 28 училища от цялата страна.

      Вече близо четвърт век СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас е домакин на Националната ученическа философска конференция, която от учебната 2014/2015 година е включена и в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката. Организатори на събитието са Регионалното управление на образованието – Бургас и училището – домакин СУ „Епископ Константин Преславски“.

Наш ученик – сред най-добрите по руски език

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      Ученикът Кирилл Безсребренников от VIII и клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас се нареди сред най-добрите гимназисти в област Бургас на провелия се през месец февруари областен кръг на Националната олимпиада по руски език. Само 2 точки (85% от 60 т.) не достигнаха на нашия ученик да се класира за националните финали, които ще се проведат другата седмица във Варна. Поздравление за постигнатия висок резултат на Кирилл и на неговия учител Недка Градева, с пожелание за нови успехи в следващите състезания!

Високи математически резултати

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      Днес, Международният ден на жената, смятаме, че направихме най-щастливи 26-мата ученици в начален етап на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, носители на медали, в т.ч. и 7 златни, от зимния кръг на международното състезание “Математика без граници”, както и техните майки, баби и учителки, които с основание изпитаха гордост от високите постижения на децата си и заслужените от тях отличия.

140 години свобода в “Преславски”

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      На 6 март 2018 година с тържествен концерт учениците от Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас отбелязаха 140 години от Освобождението на България. В тържеството, посветено на Националния празник на Република България, участваха с рецитал ученици от V  до  XI клас, вокална група с ръководител г-н Росен Поборников и мажоретен състав под ръководството на г-жа Емилия Ефтимова.

       Ръкописен препис на Санстефанския мирен договор, изготвен от ученици от I до XII клас, бе  връчен на г-н Мартин Илиев, директор на училището.