Архив за декември, 2017

Специална награда за коледно есе

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     На 20.12.2017 г. бяха оповестени резултатите от Международния ученически конкурс “Роди се дете, Син ни се даде”, обявен от сдружение “Шанс чрез умения” и списание”Щъркел”.
     В конкурса, посветен на Рождество Христово, участваха 205 деца и младежи до 18-годишна възраст в категории за есе, разказ, стихотворение, пиеса, рисунка и произведения на приложното изкуство от шест държави – България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Гърция, Италия.
     Със специалната награда в категория есе – втора възрастова група бе отличена Анелия Стефанова Иванова, ученичка от VII а клас в СУ “Епископ Константин Преславски” – Бургас с учител г-жа Катя Иванова – преподавател по български език и литература в училището. Наградата на ученичката бе присъдена за разказа “Рождество на Спасителя”. Творбата бе представена и на английски език, за което съдействие оказа нейния учител по езика на Шекспир г-жа Красимира Димитрова. 

Коледната магия на доброто

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      В дните преди Коледните празници, учениците от СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас по инициатива на Учeническия парламент организираха благотворителен базар. Каузата, която децата си поставиха беше да се подкрепи семейството на малкия Трифон Георгиев Трифонов от I a клас, който страда от детска церебрална парализа.

Награди за отлично представяне!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       На тържествена церемония, която се състоя в атриума на Бургаския свободен университет бяха наградени над 330 деца от бургаски училища за постигнати високи постижения в областта на науките, изкуствата и спорта през учебната 2016/2017 година. Наградите бяха връчени от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и са във връзка с отбелязването на Никулден – Ден на град Бургас. Децата получили награди са спечелили през изминалата учебна година първи места на национални състезания и първо, второ или трето място на международни прояви. Сред отличените бяха и 11 ученици от Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас: