Трети по география сред петокласниците в България

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Трето място в България зае Михаела Колева от V “Б” клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас на проведения днес във Видин финален кръг на Националната олимпиада по география и икономика за учебната 2018/2019 година!
Честито на Михаела, на нейните родители и на всички, които я подкрепят по пътя на успеха в географското познание!

Нов успех по руски език!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Маргарита Спиридонова от V “Б” клас зае III място в националния кръг на международния конкурс за рецитатори “Живая классика”, организиран от министерството на образованието на Руската федерация. През месец май ученичката на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас ще е сред българските представители във финалния етап на престижното състезание, който ще се проведе в Москва.

Бъдещите екскурзоводи от “Преславски” на туристическото изложение

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 4 и 5 април 2019 г. за 17-ти път в Бургас се проведе туристическа борса „Вашата ваканция“ в Изложбен център „Флора“ гр. Бургас. Акцентът тази година бяха възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България.

        Министерство на туризма обяви 2019 г. за годината  на вътрешния туризъм и насърчаване на пътуванията към различни региони, да се промотират малко познати места и дестинации в страната. В рамките на борсата се представиха на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от редица български общини. Гражданите и гостите на Бургаска област можаха да получат интересна информация и да планират своята почивка в България. „Слънчев бряг“ АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България.

ИЗНЕСЕН УРОК ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        В Световната седмица на парите за нашите гимназисти отвори врати едно място за здраве и развлечение, направено с мисъл за всеки детайл – FITHOLIC CENTER.
       Ученици от X “Б” клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, които се обучават по програмата “Практични финанси“ на Джуниър Ачийвмънт и техният преподавател по икономика Ивелина Димитрова, имаха възможност да проследят пътя на една успешна бизнес идея.

Михаела от V “Б” клас – на 1-во място по география в областта!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       МИХАЕЛА ДЕЯНОВА КОЛЕВА от V “Б” клас зае 1-во място в област Бургас на Националната олимпиада по ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА в нейната възрастова група с чудесен резултат от 181 от общо 200 т.! 🥇
      На областния кръг взеха участие 40 петокласници, класирани след общинския етап на надпреварата от всички 13 общини на Бургаски регион.
       Пожелавамe на Михаела да покорява нови върхове със знанията си и все така успешно да се справя с предизвикателствата на географското познание! 🏆