“Дни на четенето”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        През предходните дни в “Преславски” отбелязахме Национална седмица на четенето. Учениците ни представиха своите любими книги и четоха откъси от тях. Децата от IV А клас направиха драматизация на приказките “Червената шапчица” и “Трите прасенца”. В прогимназиален етап учениците определиха 10-те книги, които трябва да бъдат прочетени от всеки човек и споделиха мисли за своите любими книги. Ресурсният учител Димитрина Ковачева и логопедът Константина Колева изнесоха пред техните възпитаници урок за творчеството на българските писатели от Възраждането в училищната библиотека.

Ден на Черно море в училище

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        По повод Международния ден на Черно море – 31 октомври, в “Преславски” проведохме състезание на тема „Да опознаем Черно море“. Участниците – гимназисти от IX и X клас, демонстрираха знания за уникалната природна система на нашето море, обсъждаха екологичните му проблеми, свързани предимно с изхвърлянето на трудноразградими отпадъци, съставиха туристически маршрут, включващ най-големите курорти на черноморските страни. Жури на състезанието бяха г-жа Ирина Ганева, г-жа Петя Симеонова и г-жа Донка Стафидкова.

„На червено спри!“

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      На 28.10.2020 г., в двора на училището, се проведе нетрадиционен, различен и интересен час на открито по безопасност на движението. Участници в импровизираното уличното движение бяха ученици от I и IV клас. Часът започна с кратък етюд, представен от четвъртокласници, управляващи велосипед, в който бяха допуснати нарушения на пътните правила. Обсъдени бяха и грешките.

         Малките ученици показаха завидни умения при управление на тротинетка, движейки се бързо и внимателно и преодолявайки препядствия по маршрута.

Кметът отличи младите учители на “Преславски”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     Днес, 5 октомври – Международният ден на учителя, кметът на община Бургас г-н Димитър Николов и заместник-кметът с ресор образование г-жа Йорданка Ананиева посетиха Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас. Те поднесоха грамоти за успешен старт в учителската професия на 8 педагогически специалисти в училището, за които 2020/2021 е първата учебна година в тяхната преподавателска кариера.