Училищен онлайн конкурс за разказ

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         Победител в училищния онлайн конкурс “Разказ за сърцето” в Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас е разказът на Иван Калфов от X “а” клас – „Прозрение“. В дистанционната проява, посветена на противодействието на тормоза и агресията в училище се включиха 12 ученици от X и XI клас. Инициативата се проведе по идея на училищния психолог Светозар Янев и бе подкрепена от колегата по български език и литература Пролетина Иванова.
         На II-ро място училищното жури нареди есето на Кирило Бессребреников – „Агресията“, а на III-то – това на Жаклин Челебиева – „Здравей!“

Успехът на “различното образование”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        На 16.03.2020 г. във връзка с обявеното извънредно положение от Народното събрание и дадени указания от Министерството на образованието и науката, ние, в „Преславски“ стартирахме обучение в е-среда за всички ученици в дневна, индивидуална и комбинирана форма на обучение.

         През първата седмица от 16.03. до 20.03.2020 г. обучението се осъществяваше в електронния дневник Shkolo.bg, в различни платформи MS Teams, Google Classroom, Zoom.us, във Viber и WhatsApp групи, в затворени групи на паралелките в социалните мрежи и в затворени чатове в Messenger. Информация за дневния режим, за седмичното разписание, както и за учебните материали, подготвени от учителите за онлайн учебните часове се качваха ежедневно на интернет страницата на учебното заведение preslavski.eu. Комуникацията с родителите на учениците ни се осъществяваше своевременно онлайн и по телефон. Беше проучена възможността на всяко дете за достъп до електронно устройство и Интернет, като бяха осигурени от училището два таблета на ученици, които нямаха електронни устройства.

Второ място във “Водата – извор на живот”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        В проведения национален конкурс за детска рисунка „Водата – извор на живот” второ място в раздел “Приложно изкуство” получи за рисунката си върху коприна Дария Пиронкова от IV “б” клас.
Рисунката на Дария е част от екипна работа в Школата по изобразително изкуство на “Преславски” с ръководител Елена Тодорова.

Ученически градски омбудсман

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

       Кирил от 10.А клас и Виктория от 11.Б клас на “Преславски” бяха сред номинираните общо 13 екипа от 7 училища за ученически омбудсман. Конкурсът се проведе по инициатива на обществения посредник (омбудсмана) в община Бургас Тодор Стамболиев.

С духа на Свободата

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

         Ден преди 3 март, Национален празник на България – Денят на Освобождението от османско владичество, учениците в “Преславски” изнесоха Патриотичен концерт-рецитал, който припомни за бурните години, предшестващи свободата ни, както и за хората, които отдадоха живота си, за да я има нашата Родина!