Архив на автор

Наш ученик – сред най-добрите по руски език

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      Ученикът Кирилл Безсребренников от VIII и клас на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас се нареди сред най-добрите гимназисти в област Бургас на провелия се през месец февруари областен кръг на Националната олимпиада по руски език. Само 2 точки (85% от 60 т.) не достигнаха на нашия ученик да се класира за националните финали, които ще се проведат другата седмица във Варна. Поздравление за постигнатия висок резултат на Кирилл и на неговия учител Недка Градева, с пожелание за нови успехи в следващите състезания!

Високи математически резултати

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      Днес, Международният ден на жената, смятаме, че направихме най-щастливи 26-мата ученици в начален етап на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас, носители на медали, в т.ч. и 7 златни, от зимния кръг на международното състезание “Математика без граници”, както и техните майки, баби и учителки, които с основание изпитаха гордост от високите постижения на децата си и заслужените от тях отличия.

140 години свобода в “Преславски”

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      На 6 март 2018 година с тържествен концерт учениците от Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас отбелязаха 140 години от Освобождението на България. В тържеството, посветено на Националния празник на Република България, участваха с рецитал ученици от V  до  XI клас, вокална група с ръководител г-н Росен Поборников и мажоретен състав под ръководството на г-жа Емилия Ефтимова.

       Ръкописен препис на Санстефанския мирен договор, изготвен от ученици от I до XII клас, бе  връчен на г-н Мартин Илиев, директор на училището.

Първенци в общинско състезание за 3-ти март

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

       Във връзка с честването на 140 години от Освобождението на България на 27.02.2018г. Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие организираха ученическа викторина „Аз съм българче“ за учениците от прогимназиален етап на образование.

      Във викторината взеха участие 11 отбора от основните и средните училища на Община Бургас, сред които и отбор „Радецки“ на Средно училище „Епископ Константин Преславски“, в който се включиха петокласниците Гергана Дженкова, Виктория Славова и Стоян Дидов. Ръководители на отбора бяха учителите Мария Мъжгълова – по български език и литература и Добри Добрев – по история и цивилизации.

“Мартеничка с кауза”

Написано от СОУ Преславски на . Публикувано в Новини

      В дните преди 1 март ученици, родители и учители от Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас се включиха в националния конкурс “Мартеничка с кауза”, организиран от ЮНЕСКО. В кампанията бяха събрани 517 лв., които са приведени по изпратената сметка на представителството в България на световната организация. Със събраната сума ще бъде подпомогнато лечението на онкоболни деца.