Архив на автор

Проект „Знание за здраве – 2018” в “Преславски”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     През учебната 2017/2018 година Средно училище „Епископ Константин Преславски” отново се включи в програмата на община Бургас за насърчаване на малки училищни проекти за промоция на здравословен начин на живот. Нашият проект „Знание за здраве – 2018” имаше за цел повишаване здравната информираност на учениците и изграждане на нагласи за отговорно, здравословно поведение.

Връчихме дипломите на випуск 2018

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес 47 дипломирани зрелостници от випуск 2018 на Средно училище “Епископ Константин Преславски” – Бургас получиха своите дипломи за средно образование в зала “Апостол Карамитев” на учебното заведение. На матурите през месец май нашите възпитаници се справиха повече от отлично – всички явили се на тях се дипломираха успешно.

      С най-висок резултат от матурите е Даниел Илиев от XII А клас – по английски език с Отличен (5,99), а сред завършилите в двете паралелки на тазгодишния випуск с най-висок успех от дипломирането са: в ХII А клас – Айлин Салиева (5,64) и в XII Б клас – Митко Колев (5,55). За успешния завършек на випуска безспорно своето значение имат и техните класни ръководители г-жа Христина Бъчварова и г-жа Тодорка Димова.

В духа на приятелството

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

      Днес посрещнахме за трета поредна година нашите украински приятели от образователни институции в Киев, Глухов и Николаев. Съвместно с учениците от “Преславски”, те изнесоха запомнящо се шоу с много танци, песни, спортни и циркови изпълнения.

     Благодарим на всички, които направиха днешния концерт под надслов “Здравей лято!” едно прекрасно изживяване, за изключителния артистизъм и професионализъм!

“НЕСТАНДАРТНИТЕ” – ВИПУСК 2018 ЗАВЪРШИ УСПЕШНО!

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

     Делът на дипломираните от 48-те абитуриенти на “Преславски” за тази година е 100%!
     С най-висок резултат от матурите е Даниел Илиев от XII а клас – по английски език с Отличен (5,99), като отличните оценки за нашите ученици на ДЗИ по езика на Шекспир са 5. С най-високи резултати по отделните предмети са и Мария Гинева от XII а на матурата по география с 5,71, Кадрие Адем от XII а и Митко Колев от XII б на ДЗИ по биология, съответно с 5,24 и 5,18, Анифе Ешреф от XII а- на изпита по български език и литература – с оценка 5,15 и на този по история – с 5,07. Средният резултат от матурите на XII а клас е с 0,11 по-висок от този на XII б.

Три отличия от XIV-тото издание на „АЗ, МОЯТ ГРАД И МОРЕТО”

Написано от Мартин Илиев на . Публикувано в Новини

        За 14-та поредна година в нашия град се организира конкурс за компютърна рисунка под надслов „Аз, моят град и морето”. През 2018-та участниците в конкурса – 244 на брой деца и ученици на възраст от 6 до 19 година се състезаваха в конкурса, организиран от Ротари клуб „Бургас-Пиргос”, Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас и МОЛ „Галерия”. Сред тях и трима ученици от Средно училище “Епископ Константин Преславски”.

        Кулминацията на събитието бе награждаването на номинираните участници на 1 юни – Денят на детето в бургаския МОЛ „Галерия”. Компетентното жури от известни художници оцени призьорите, а наградите за тях осигуриха партньорите от Ротари клуб „Бургас- Пиргос”. Сред отличените попаднаха и тримата наши участници – възпитаници на колегите по информационни технологии Момка Момчева и Станимира КостадиноваИлхан Смаил от VIIIИ клас – второ място в трета възрастова група, както и Росица Събевавторо място и Татяна Димитроватрето място, и двете от IXА клас – в четвърта възрастова група.